Kuracie fajity s údeným paradajkovým guacamole

marináda

¼ šálka čerstvej limetkovej šťavy
¼ šálka jemne nasekaných čerstvých lístkov koriandra a jemných stoniek
1 lyžica pripraveného chili prášku
1 lyžička mletého kmeňa
½ čajovej lyžičky sušeného oregana

Olivový olej
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
vykostené kuracie stehná bez kože
2 slivkové paradajky, na polovicu a jadrené, odstránené semená
2 veľké červené papriky
2 veľké zrelé avokáda Hass, hrubo rozdrvené vidličkou
½ jalapeño chili pepper, naočkované a jemne nasekané
2 polievkové lyžice jemne nasekaných čerstvých lístkov koriandra
1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
½ čajovej lyžičky mletého kmeňa
8 múčnych tortíl

Špeciálne vybavenie

2 hrsti drevených štiepok

 

Inštrukcie

01 Vo veľkom uzatvárateľnom plastovom vrecku kombinujte marinádové ingrediencie, vrátane 2 polievkových lyžíc oleja, 1 lyžičky soli a ½ lyžičky korenia. Vložte kuracie stehná do vaku, vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak a rozložte marinádu, vložte ju do misy a chlaďte najmenej 4 hodiny alebo cez noc, občas otáčajte.

02 Namočte drevnú štiepku do vody najmenej 30 minút.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Paradajky jemne očistite olejom. Drevné štiepky vypustite a pridajte na zapálené uhlie alebo do údiacej skrinky na plynový gril podľa pokynov výrobcu a zatvorte veko. Keď sa objaví dym, paradajky varte na nepriamom strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým sa rajčiaky nesfarbia škvrnami asi 8 minút. Papriky varte na priamom ohni, až kým nie sú úplne sčernené a pľuzgiere, 12 až 15 minút, občas otočte. Po dokončení vyberte z grilu. Udržujte teplotu grilu. Vložte papriku do misy a prikryte ju plastovým obalom, aby ste zachytili paru. Nechajte stáť asi 10 minút. Vyberte ich z misky, odlupujte a vyhoďte spálenú pokožku a stonky, zoškrabte žily a semená a pozdĺžne nakrájajte na tenké prúžky. Ľahko ochutíme prúžky soľou a korením a odložíme. Paradajky jemne nakrájajte a vložte do osobitnej misky.

05 Do misy s paradajkami pridajte avokádo, jalapeño, koriander, limetkovú šťavu, rascu a ½ lyžičky soli a miešajte vidličkou, až kým sa rovnomerne nezmiešajú. Zakryte povrch plastovým obalom a nechajte vychladnúť, kým nie je pripravený na použitie.

06 Zmeňte spôsob grilovania na priame varenie, na stredné teplo.

07 Vyberte kurča z vrecka a marinádu zlikvidujte. Kuracie mäso grilujte na priamom strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým nie je pevná na dotyk a už nie je ružová v strede, 8 až 10 minút, otáčajú sa raz. Rozdeľte tortilly na dva fóliové balíčky a zahrievajte na priame teplo po dobu 2 až 3 minút, otáčaním raz alebo dvakrát.

08 Kuracie mäso nakrájajte na plátky. Vložte tortilly, kuracie mäso, papriku a guacamole do samostatných porcií jedál. Podávame teplé.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade