marináda
¼ šálka čerstvej limetkovej šťavy
¼ šálka jemne nasekaných čerstvých lístkov koriandra a jemných stoniek
1 lyžica pripraveného chili prášku
1 lyžička mletého kmeňa
½ čajovej lyžičky sušeného oregana
Olivový olej
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
vykostené kuracie stehná bez kože
2 slivkové paradajky, na polovicu a jadrené, odstránené semená
2 veľké červené papriky
2 veľké zrelé avokáda Hass, hrubo rozdrvené vidličkou
½ jalapeño chili pepper, naočkované a jemne nasekané
2 polievkové lyžice jemne nasekaných čerstvých lístkov koriandra
1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
½ čajovej lyžičky mletého kmeňa
8 múčnych tortíl
Špeciálne vybavenie
2 hrsti drevených štiepok
Inštrukcie
01 Vo veľkom uzatvárateľnom plastovom vrecku kombinujte marinádové ingrediencie, vrátane 2 polievkových lyžíc oleja, 1 lyžičky soli a ½ lyžičky korenia. Vložte kuracie stehná do vaku, vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak a rozložte marinádu, vložte ju do misy a chlaďte najmenej 4 hodiny alebo cez noc, občas otáčajte.
02 Namočte drevnú štiepku do vody najmenej 30 minút.
03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.
04 Mriežky na varenie vyčistite. Paradajky jemne očistite olejom. Drevné štiepky vypustite a pridajte na zapálené uhlie alebo do údiacej skrinky na plynový gril podľa pokynov výrobcu a zatvorte veko. Keď sa objaví dym, paradajky varte na nepriamom strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým sa rajčiaky nesfarbia škvrnami asi 8 minút. Papriky varte na priamom ohni, až kým nie sú úplne sčernené a pľuzgiere, 12 až 15 minút, občas otočte. Po dokončení vyberte z grilu. Udržujte teplotu grilu. Vložte papriku do misy a prikryte ju plastovým obalom, aby ste zachytili paru. Nechajte stáť asi 10 minút. Vyberte ich z misky, odlupujte a vyhoďte spálenú pokožku a stonky, zoškrabte žily a semená a pozdĺžne nakrájajte na tenké prúžky. Ľahko ochutíme prúžky soľou a korením a odložíme. Paradajky jemne nakrájajte a vložte do osobitnej misky.
05 Do misy s paradajkami pridajte avokádo, jalapeño, koriander, limetkovú šťavu, rascu a ½ lyžičky soli a miešajte vidličkou, až kým sa rovnomerne nezmiešajú. Zakryte povrch plastovým obalom a nechajte vychladnúť, kým nie je pripravený na použitie.
06 Zmeňte spôsob grilovania na priame varenie, na stredné teplo.
07 Vyberte kurča z vrecka a marinádu zlikvidujte. Kuracie mäso grilujte na priamom strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým nie je pevná na dotyk a už nie je ružová v strede, 8 až 10 minút, otáčajú sa raz. Rozdeľte tortilly na dva fóliové balíčky a zahrievajte na priame teplo po dobu 2 až 3 minút, otáčaním raz alebo dvakrát.
08 Kuracie mäso nakrájajte na plátky. Vložte tortilly, kuracie mäso, papriku a guacamole do samostatných porcií jedál. Podávame teplé.
Akciové balíčky
Weber Master Touch Crafted E-6755
Na sklade
Akciové balíčky
Guzzini – Dolcevita – Súprava na servírovanie malá
Na sklade
Akciové balíčky
KitchenAid Mlynček na kávu s mlecími kameňmi 5KCG8433EER
247,00 €209,95 € s DPH1 na sklade
AdHoc
AdHoc – Súprava mlynčekov TEXTURA 5×15 cm
Na sklade
Akciové balíčky
Weber Spirit II E-220
2 na sklade
Kuchyňa
WÜSTHOF – Gourmet – Blok s nožmi 5 ks
1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Sada kuchynského noža Gourmet, dosky a ošetrujúceho oleja
1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Kuchársky nôž 20 cm
69,90 €59,42 € s DPHNa sklade
AdHoc
AdHoc – MENAGE CLASSIC súprava mlynčekov na korenie a soľ 13 cm
2 na sklade
AdHoc
AdHoc – Mlynček na chilli Pepe Black 20,5 cm
1 na sklade