Údené morčacie sendviče s modrým syrom a karamelizovanou cibuľou

3 polievkové lyžice nesoleného masla
2 veľké žlté cibule, nakrájané na tenké polmesiace
¾ čajová lyžička košer soli
Čerstvo zomleté čierne korenie
¾ šálky majonézy
⅓ pohár nasekanú čerstvú bazalku
16 krajcov rustikálneho chleba v štýle country, (nepoužívajte ciabattu ani iný chlieb s veľkými vzduchovými vreckami)
Extra panenský olivový olej
Údená morčacie mäso natenko nakrájané
hrubo pomletý modrý syr

 

Inštrukcie

01 Vo veľkej, ťažkej panvici na stredne vysokej teplote v peci rozpustite maslo. Oddeľte plátky cibule a pridajte ich do panvice. Cibuľu varíme, kým nezačnú zhnednúť, asi 10 minút, za stáleho miešania. Znížte teplotu na stredné a varte, kým cibuľa nie je veľmi jemná a karamelizovaná, asi o 15 minút viac a často miešajte. Dochutíme soľou a ¼ lyžičkou korenia. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.

02 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

03 V malej miske kombinujte majonézu, bazalku a ⅛ lyžičku korenia.

04 Ľahko natrite jednu stranu každého krajca chleba olejom. Otočte všetky plátky chleba a rozotrite ich zmesou majonézy. Osem krajov chleba s rovnakým množstvom moriaka, cibule a syra. Zakryte zvyšnými ôsmimi plátkami chleba, zmes majonézy stranou nadol. Ľahko natrite vrch každého sendviča olejom.

05 Mriežky na varenie vyčistite. Sendviče grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až kým sa syr neroztopí a chlieb nie je zlatý, 3 až 5 minút, raz otočte. Odoberte z grilu a ihneď podávajte.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade