Turecké Kuracie Kabobs s červenou paprikou a omáčkou z vlašských orechov

marináda

1 čajová lyžička horčičného prášku
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
1 lyžička košer soli
½ čajovej lyžičky mletej rasce
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
¼ šálka extra panenského olivového oleja

6 vykostených polovíc kuracích pŕs bez kože,

omáčka

1/2 praženej červenej papriky (z pohára), odkvapkané
½ šálky opečených vlašských orechov
½ šálky extra panenského olivového oleja
¼ šálka mäkkých drobkov čerstvého chleba
2 polievkové lyžice balsamico
½ čajovej lyžičky mletej rasce
¼ čajová lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

 

Inštrukcie

01 Ak používate špízy z bambusu, namočte ich najmenej 30 minút do vody.

02 Vo veľkej mise rozšľahajte marinádové prísady.

03 Každé kuracie prsia nakrájajte pozdĺžne na polovicu a potom každú polovicu nakrájajte priečne na kúsky. Vložte kúsky kurčaťa do marinády a obracajte ich rovnomerne.

04 Kusy kuracieho mäsa nakrájajte tak, aby sa kusy navzájom dotýkali, ale nie preplnené. Prikryte a nechajte chladiť až 1 hodinu.

05 V miske kuchynského robota alebo mixéra kombinujte omáčkové ingrediencie a proces tak, aby ste vytvorili konzistenciu podobnú pestu. Pre redšiu omáčku pridajte trochu teplej vody.

06 Pripravte gril na priame varenie na miernom ohni.

07 Mriežky na varenie vyčistite. Kabobs grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, kým mäso nie je na dotyk pevné a nepriehľadné až do stredu, 8 až 10 minút, otáčaním raz alebo dvakrát. Vyberte z grilu a podávajte s omáčkou.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma
679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade