Tagliata Steak s rukolou a parmezánom

1 steak,
Extra panenský olivový olej
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
⅓ pohár balsamico
½ čajovej lyžičky granulovaného cukru
6 šálok voľne zabalenej rukoly
1 šálka voľne postrúhaného syra Parmigiano

 

Inštrukcie

01 Steaky zľahka naolejujte olejom a rovnomerne nasoľte soľou a korením. Pred grilovaním nechajte steak stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

02 Pripravte si gril na priame varenie na vysokej teplote. Ak používate gril na drevené uhlie, udržujte malú časť mriežky na drevené uhlie mimo brikiet ako bezpečnostnú zónu nepriameho tepla.

03 V malej panvici na stredne vysokej teplote na sporáku kombinujte ocot a cukor. Nechajte zmes zredukovať na polovicu, 6 až 8 minút, za občasného miešania. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.

04 Steak grilujte na priamom horúcom mieste so zatvoreným vekom, pokiaľ nie je uvarený na želanú konzistenciu, otáčajte raz alebo dvakrát (ak dôjde k vzplanutiu, steak dočasne presuňte na nepriame teplo). Preneste na doštičku a nechajte ju odpočívať 3 až 5 minút.

05 Rozdeľte steak pozdĺžne na polovicu, rovnomerne rozdeliť na servírovacie taniere. Nalejte všetky zvyšky šťavy na steak a položte rukolu na vrch. Každú porciu rukoly polejte olejom a redukciou balzamika, ochuťte soľou a korením a dozdobte syrom. Podávajte ihneď.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade