Morčacie prsia s brusnicovo-pekanovou plnkou

9 polievkových lyžíc nesoleného masla, rozdelených (2 polievkové lyžice mäkčené)
½ šálky jemne nasekanej žltej cibule
½ šálky jemne nasekaného zeleru
1 šálka opekané kocky chleba
½ šálky sušených sladených brusníc
½ šálky pekanových orechov, opekané a nakrájané
2 čajové lyžičky mleté čerstvé listy šalvie
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
1 vykostené morčacie prsia z polovice (s kožou),
3 polievkové lyžice viacúčelovej múky
3 šálky kuracieho vývaru s nízkym obsahom sodíka

Špeciálne vybavenie

mäsiarske motúzy
pekáč s roštom
teplomer s okamžitým odčítaním

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

02 Vo veľkej panvici na miernom ohni na sporáku rozpustite 3 polievkové lyžice masla. Pridajte cibuľu a zeler a varte do jemného stavu, 6 až 8 minút, za občasného miešania. Vyberte panvicu z tepla. Pridajte kocky chleba, brusnice, pekanové orechy, šalvie, ¼ lyžičku soli a ¼ lyžičku korenia. Miešajte, kým nie je všetok chlieb zvlhčený. Nechajte vychladnúť.

03 Morčacie prsia položte kožou stranou nadol na veľkú dosku na krájanie. Na vrch položte hárok z plastu. Pomocou mäsovej paličky alebo malej, ťažkej panvičky dajte mäso do rovnomernej hrúbky. Obidve strany ochutíme soľou a korením.

04 Rozviňte výplň z morčacieho prsníka a nechajte okolo okrajov prázdny okraj. Potom morčacie prsia zrolovať pozdĺžne a vytvorte valec. Na zaistenie vypchávky uviazajte mäsové vlákna v 5cm intervaloch. Morčacie prsia natrite všade 2 lyžicami zmäknutého masla.

05 Morčacie prsia položte lícom nahor na stojan umiestnený v panvici na pečenie. Grilujte na nepriamom strednom ohni so zatvoreným vekom. Preneste morčacie mäso na doštičku a nechajte ju odpočívať 15 minút. Medzitým urobte omáčku.

06 Vyberte rošt z pekáča a panvicu položte na sporák na mierne teplo. Odstráňte a zlikvidujte všetky kúsky výplne, ktoré by mohli vypadnúť. Roztopte zvyšné 4 polievkové lyžice masla na panvici a pridajte múku. Zmes rozšľaháme a nechajte variť do zlatohneda, asi 2 minúty. Postupne šľahajte vývar, zoškrabujte kúsky od dna panvy, až kým nie sú úplne premiešané a šťava je číra. Priveďte omáčku na stredne vysoké teplo. Znížte teplotu na stredne nízku teplotu a duste, kým šťava nedosiahne konzistenciu, ktorá sa vám páči, 5 až 10 minút, občas rozšľaháme. Dochutíme soľou a korením.

07 Odstráňte povraz a nakrájajte morčacie mäso priečne na hrubé plátky. Podávame teplé s omáčkou.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma
679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade