Morčací a zeleninový Pastiersky koláč

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
1 stredne žltá cibuľa, jemne nasekaná
2 lyžičky mletého cesnaku
1 stredná mrkva, jemne nasekaná
2 zelerové rebrá, jemne nasekané
3 polievkové lyžice viacúčelovej múky
2 šálky kuracieho alebo morčacieho vývaru
2 šálky nasekanej varenej morky
1 šálka mrazeného hrachu
1 lyžica čerstvých tymiánových listov
½ čajovej lyžičky košer soli
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
4 šálky varenej zemiakovej kaše (asi zo 4 veľkých zemiakov na pečenie)

Špeciálne vybavenie

10-palcový koláč alebo panvica odolná proti grilovaniu

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

02 Vo veľkej panvici na miernom ohni na sporáku zohrejte olej. Pridajte cibuľu a cesnak a varte, až kým nezačne zlatohnedá, asi 3 minúty, za občasného miešania. Pridajte mrkvu, zeler a múku a varte 1 minútu za stáleho miešania. Pridajte vývar a privarte ho k varu na stredne vysokej teplote. Znížte teplo na stredne nízku teplotu a nechajte pôsobiť asi 10 minút, kým mierne nezhustne. Odstráňte z ohňa a zamiešajte morčacie mäso, hrášok, tymián, soľ a korenie.

03 Vložte morčacie zmesi do grilovacej misky alebo panvice odolnej proti grilovaniu a prelejte miesenými zemiakmi, ktoré rozotrite rovnomerne. Koláč položte na plech, aby zachytil všetky šťavy, ktoré by sa mohli tiecť.

04 Preneste koláč na plechovej panvici na gril a umiestnite ho na nepriame stredné teplo. Zatvorte veko a varte dovtedy, kým zmes z moriek neprebubláva a kým sa zemiaky neprehrievajú, 25 až 30 minút. Vyberte z grilu a pred podávaním nechajte niekoľko minút vychladnúť.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade