Kuracie mäso opekané na grile s pivom

marináda

1 fľaša extra silné pivo, napríklad Guinness
¼ šálka extra panenského olivového oleja
¼ pohárová melasa
1 lyžica jemne nastrúhanej citrónovej kôry
3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
1 lyžica čerstvých tymiánových listov
2 čajové lyžičky Dijonská horčica
4 strúčiky cesnaku, mleté alebo pretlačené lisom
1 lyžička košer soli
1 lyžička hrubo mletého čierneho korenia

1 celé kurča, krk, droby a prebytočný tuk odstránený

 

Inštrukcie

01 V strednej miske rozšľahajte marinádové ingrediencie.

02 Kuracie mäso nakrájajte na osem kusov: dva kusy prsia, dva kusy stehien, dve nôžky a dve krídla. Vyberte a zlikvidujte hroty krídla. Kuracie kúsky vložte do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nalejte marinádu. Vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak a rozložte marinádu, vložte ju do misy a chlaďte najmenej 4 hodiny alebo cez noc, občas sa otáčajte.

03 Vyberte kurča z vaku a rezervujte marinádu. Nalejte marinádu do malého hrnca, priveďte do varu a varte celé dve minúty. Preneste ¾ šálky varenej marinády do malej misky a vytiahnite ju na grilovanie. Zvyšok si odložte, aby slúžila ako omáčka.

04 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

05 Kusy kurčaťa grilujte kožou nahor, cez nepriame stredné teplo, so zatvoreným vekom, až kým šťavy nebudú číre a mäso už nebude pri kosti ružové. Nôžky a stehná potrebujú 40 až 50 minút a prsia a krídla potrebujú 30 až 40 minút. Prilepte s niektorou z rezervovaných varených marinád počas posledných 10 až 15 minút grilovania a počas tejto doby kúsky obracajte raz alebo dvakrát. Vyberte z grilu a podávajte teplé so zvyšnou varenou marinádou ako omáčku.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade