Kuracie a mango šalát s dresingom z granátového jablka

glazúra

2 šálky šťavy z granátového jablka
⅓ pohár pevne zabalený svetlo hnedý cukor
2 polievkové lyžice bieleho balzamikového octu
¾ čajovej lyžičky mletej rasce
1 lyžica jemne nakrájaných čerstvých lístkov mäty

4 vykostené polovičky kuracích pŕs bez kože,
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
1 lyžička mletej rasce
¾ čajová lyžička košer soli
¾ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

dresing

2 polievkové lyžice rezervované glazúry (zhora)
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
1 lyžica bieleho balzamikového octu
¼ čajová lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

šalát

6 šálok voľne zabalených zmiešaných šalátových listov
2 mango, olúpané a nakrájané na plátky
1 šálka voľne balených čerstvých lístkov mäty
½ šálky lieskových orechov, opekané, stiahnuté z kože a nahrubo nasekané

 

Inštrukcie

01 V malej panvici na miernom ohni na sporáku kombinujte šťavu z granátového jablka, hnedý cukor a ocot. Priveďte do varu, rozšľahajte, kým sa cukor nerozpustí, a varte dovtedy, kým sa zmes mierne nezhustne a nezníži na ½ šálky, 15 až 20 minút, za občasného miešania. Odstráňte z tepla a primiešajte rascu. Preneste 2 polievkové lyžice glazúry z hrnca do malej misky a pridajte mätu. Odložte pre potretie kuraťa pred grilovaním. Preneste ďalšie 2 polievkové lyžice glazúry z hrnca do samostatnej malej misky a odložte na použitie v šalátovom dresingu. Pred podávaním nechajte zvyšnú glazúru v panvici na pokvapkanie na kurča.

02 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

03 Kuracie prsia potrite olejom a potom oboma stranami natrite 2 polievkové lyžice, ktoré sú vyhradené glazúry granátového jablka. Kuracie mäso rovnomerne ochutíme rascou, soľou a korením.

04 Na prípravu dresingov: Do malej misky s 2 polievkovými lyžicami polevy pridajte olej, ocot, soľ a korenie a rozšľahajte. Odložte.

05 Mriežky na varenie vyčistite. Kuracie mäso grilujte najprv na hladkú stranu (pokožka) smerom nadol, na priame stredné teplo, so zatvoreným poklopom, až kým nie je mäso na dotyk pevné a nepriehľadné až do stredu, 8 až 12 minút, otáčaním raz alebo dvakrát. Vyberte z grilu a nechajte pri zostavení šalátu odpočívať.

06 Vo veľkej mise kombinujte zmiešané listový šalát, mango, mätu a lieskové orechy. Pridajte dresing a premiešajte ho.

07 Kuracie prsia nakrájajte priečne na plátky. Na každú zo štyroch doštičiek preneste jednu nakrájanú polovicu kuracieho prsníka. Kuracie mäso pokvapkáme zvyškom vyhradenej glazúry z hrnca. Šalát podávajte spolu s kuracím mäsom.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade