Jahňacie kotlety v uzbeckej marináde

Marináda

1 malá žltá cibuľa nakrájaná na kúsky
4 konzervované slivkové paradajky
½ šálky extra panenského olivového oleja
2 lyžice octu červeného vína
4 veľké strúčiky cesnaku
1 lyžica papriky
1 lyžica sušeného tymiánu
1 lyžica mletého koriandra
2 lyžičky mletej rasce
2 lyžičky košer soli
½ čajovej lyžičky mletého kajenského korenia
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

8 jahňacích kotletiek,
Extra panenský olivový olej

 

Inštrukcie

01 V miske kuchynského robota spracujte marinádové prísady do veľmi hladka, 1 až 2 minúty.

02 Nasekajte kotlety vedľa seba v plytkej miske. Nalejte marinádu na kotlety a otočte ich, aby ste ich obalili zo všetkých strán. Prikryte plastovým obalom a marinujte v chladničke na 3 až 5 hodín.

03 Vyberte kotlety z misky a utrite väčšinu marinády. Zlikvidujte marinádu. Ľahko potrite kotlety olejom a pred grilovaním nechajte stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

04 Pripravte si gril na priame varenie pri vysokej teplote.

05 Mriežky na pečenie vyčistite. Grilujte kotlety na priamom ohni, so zatvoreným vekom, až kým kotlety nie sú uvarené podľa želania, asi 8 minút, otáčajte ich raz alebo dvakrát pre rovnomerné varenie.

06 Z grilu vyberte kotlety a nechajte ich stáť 3 až 5 minút. Podávame teplé.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma
679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade