Filet Mignon Steaky s cesnakovými krevetami

4 filé mignon steaky, upravené o prebytočný tuk
Extra panenský olivový olej
2 polievkové lyžičky košer soli, delené
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
½ šálky nesoleného masla
2 veľké strúčiky cesnaku, nahrubo nasekané
12 extra veľkých kreviet, olúpaných a vypitvaných, chvosty zostávajú
Jemne nastrúhaná kôra z 1 citróna
¼ lyžičky drvených vločiek červenej papriky
2 lyžice nakrájané čerstvé talianske petržlenové listy

 

Inštrukcie

01 Jemne potrite steaky olejom a rovnomerne dochutíme 2 lyžičkami soli a korenia. Pred grilovaním nechajte steaky stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

02 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni. Ak používate gril na drevené uhlie, udržujte malú časť mriežky na drevené uhlie mimo brikiet ako bezpečnostnú zónu nepriameho tepla.

03 V malej panvici na miernom ohni na sporáku zohrejte maslo a cesnak, až kým sa maslo neroztopí a nevarí. Odstráňte z tepla a nechajte stáť 5 minút.

04 Vložte krevety do strednej misky a premiešajte s 2 polievkovými lyžicami cesnakového masla; rezervujte zvyšné maslo. Krevety ochutíme citrónovou kôrou, zvyšnou ½ čajovou lyžičkou soli a vločkami červenej papriky.

05 Steaky grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, kým nie sú uvarené na želanú konzistenciu, raz otočte (ak dôjde k vzplanutiu, posuňte steaky dočasne nad nepriame teplo). Vyberte z grilu a nechajte ho pôsobiť 3 až 5 minút.

06 Krevety grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až kým nie sú pevné na dotyk, ľahko spálené a iba nepriehľadné v strede, asi 5 minút, jedenkrát otočte.

07 Maslo znova zohrejte. Teplé steaky podávame s krevetami, maslom a petržlenovou vňaťou.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma
679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade