Chorizo hamburgery s grilovaným paradajkami a čedarom

omáčka

½ šálky majonézy
1 polievková lyžica kečupu
½ čajovej lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
½ čajovej lyžičky pripraveného chilli
¼ čajová lyžička chipotle chil powder
¼ čajová lyžička košer soli

karbonátky

mleté mäso (80% chudého)
španielske údené (nie čerstvé mexické) chorizo klobásy, jemne nasekané
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
¾ čajová lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

1 veľká paradajka, priečne nakrájané na 4 plátky
2 čajové lyžičky extra panenského olivového oleja
4 tenké plátky ostrého syra čedar
4 hamburgerové buchty, rozdelené
4 listy šalátu

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na priame varenie na stredne vysokej teplote.

02 V malej miske pomiešajte omáčkové prísady.

03 Miešajte prísady placky a potom jemne vytvorte štyri karbonátky rovnakej veľkosti. Palcom alebo zadnou stranou lyžice urobte plytkú priehlbinu v strede placičiek, aby ste predišli nafúknutiu placky. Plátky paradajok na oboch stranách potrite olejom.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Placky grilujte na priamej a stredne vysokej teplote so zatvoreným vekom, až kým nie sú uvarené, 8 až 10 minút, otáčajte raz, keď sa placky ľahko uvoľnia z mriežky bez lepenia. Počas posledných 4 minút grilovania pridajte plátky paradajky na priame stredne vysoké teplo, až kým sa nezohrejú a zmäknú. Počas poslednej minúty grilovania položte plátok syra na každú placku tak, aby sa rozpustil a opekajte buchty, nakrájajte stranou nadol, na priame teplo. Každý hamburger postavte na opečenej buchte, šalátom, grilovanými paradajkami a omáčkou. Podávame teplé.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade