Zadné rebrá s koreneným jablčným muštom

omáčka

2 šálky jablčného octu
¼ šálky jemne nasekaných šalotiek
1 lyžica mletého chilli papričky jalapeño, odstránené semená
¼ šálky kečupu
2 lyžice octu bieleho vína
2 lyžice paradajkovej pasty
1 lyžica baleného tmavohnedého cukru
¼ čajová lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

2 bravčové rebrá,
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie

 

Inštrukcie

01 V malej panvici kombinujte jablčný mušt, šalotku a jalapeño. Priveďte do varu a varte v peci na stredne vysokej teplote, kým nezostane asi 1 šálka tekutiny, 15 až 20 minút. Pridajte zvyšné omáčkové prísady a povarte ich. Omáčka sa môže pripravovať vopred a chladiť až do použitia.

02 Tupým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého z rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, kým sa nerozbije, potom uchopte roh papierovou utierkou a vytiahnite ju. Rebrá rovnomerne osoľte soľou a korením. Pred grilovaním nechajte rebrá stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Stojany na rošte grilujte smerom nadol, pri nepriamom strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým nebude mäso veľmi jemné a stiahne sa z koncov kostí najmenej o 1/2 až 2 hodiny. Rebrá často prelievajte omáčkou po celý čas grilovania, ale prestaňte počas posledných 10 minút. Pred grilovaním na jednotlivé rebrá vyberte z grilu a nechajte ho 5 až 10 minút odpočívať. Podávame teplé.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade