Údené bravčové pliecko pečené v pikantnej omáčke s paradajkovým chutney

nátierka

1 lyžica kosher soli
1½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
1 čajová lyžička papriky
½ čajovej lyžičky mletého kajenského korenia

1 vykostené bravčové plece

chutney

zrelé paradajky
1 lyžica rastlinného oleja
1 šálka jemne nasekanej žltej cibule
½ čajovej lyžičky rasce
½ čajovej lyžičky mletého koriandra
¼ čajová lyžička mletého kajenského korenia alebo podľa chuti
¾ šálky octu červeného vína alebo octu bieleho vína
¼ šálky granulovaného cukru
¼ šálky zlatých hrozienok
¼ čajová lyžička košer soli
⅛ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

6 kusov chleba
Extra panenský olivový olej

Špeciálne vybavenie

3 veľké hrsti orechovej štiepky

 

Inštrukcie

01 V malej miske kombinujte ingrediencie na nátierku. Odložte 1 čajovú lyžičku nátierky na čatní a zvyšok použite na rovnomerné opečenie pečiva zo všetkých strán. Pečené mäso voľne obaľujte a chlaďte najmenej 1 hodinu alebo cez noc.

02 Pred grilovaním nechajte bravčové mäso stáť pri izbovej teplote 30 minút. Drevné štiepky namočte najmenej 30 minút do vody.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Drevné štiepky sceďte a pridajte na drevené uhlie alebo do údiacej skrinky na plynový gril podľa pokynov výrobcu a zatvorte veko. Keď drevo začne dymiť, uvarte paradajky na priamom ohni, so zatvoreným vekom, až do veľmi mäkkého stavu, 25 až 30 minút, občas sa otočte. Vyberte z grilu a nechajte vychladnúť. Pečte na nepriamom nízkom ohni, so zatvoreným vekom asi 3 hodiny. Mäso by malo byť jemné, ale nerozpadlo sa. Vyberte z grilu, prikryte s fóliou nechajte 5 až 10 minút odpočívať.

05 Medzitým očistite a hrubo nakrájajte paradajky. V miernom hrnci na miernom ohreve zahrejte rastlinný olej. Pridajte cibuľu, rasce, koriander, kajenský koren a rezervovanú 1 čajovú lyžičku nátierky a varte, kým nebude cibuľa jemná, asi 8 minút, za stáleho miešania. Pridajte paradajky, ocot, cukor a hrozienka a dusíme. Varte, odkryte, jemným, ale stabilným varom, kým nezhustne, asi 25 minút, za občasného miešania. Dochutíme soľou a korením. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

06 Chlieb na oboch stranách jemne natrite olivovým olejom a potom grilujte na priamom ohni, asi 2 minúty, otáčaním raz alebo dvakrát. Podávame teplé s chlebom a paradajkovým chutney.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade