nátierka
1 lyžica kosher soli
2 čajové lyžičky čistý čili prášok
2 čajové lyžičky sušeného oregana
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
1 lyžička mletej rasce
1 vykostené bravčové plece, upravené o prebytočný povrchový tuk
8 stredných tomatillov, lúpaných a opláchnutých
1 plechovka nasekané zelené chilli s tekutinou
4 stredne strúčiky cesnaku
1 malá žltá cibuľa, zhruba nasekaná
2 čajové lyžičky sušeného oregana
¾ šálky tmavého mexického piva
¼ šálka jemne nasekaných čerstvých lístkov koriandra
Chipotle feferónková omáčka
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
Varená biela ryža
1 šálka kyslej smotany
1 limetka, nakrájaná na kliny
Špeciálne vybavenie
2 veľké jednorazové fóliové panvice
2 veľké hrsti orechovej štiepky
Inštrukcie
01 Namočte drevnú štiepku do vody najmenej 30 minút.
02 Naplňte komínový štartér až po okraj dreveným uhlím a drevené uhlie zapálte, kým nie je ľahko pokryté popolom. Drevené uhlie rozdeľte na dve rovnaké hromady na opačných stranách mriežky na drevené uhlie. Medzi dve hromady dreveného uhlia opatrne vložte veľkú jednorazovú fóliovú panvicu a naplňte ju asi do polovice teplou vodou. Nechajte uhlie horieť na nízku teplotu. Veko nechajte otvorené a všetky vetracie otvory sú otvorené. Ak používate plynový gril, pripravte ho na nepriame varenie pri nízkej teplote.
03 V malej miske premiešajte ingrediencie na nátierku. Bravčové mäso na všetkých stranách natierame nátierkou a korenie vmasírujeme do mäsa. Pred grilovaním nechajte bravčové mäso stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.
04 V potravinárskom stroji alebo mixéri miešajte paradajky, konzervované zelené chili, cesnak, cibuľu, oregano a pivo.
05 Drevné štiepky sceďte a pridajte na drevené uhlie alebo do údiacej skrinky na plynový gril podľa pokynov výrobcu a zatvorte veko. Keď drevo začne dymiť, vložte bravčové mäso do stredu mriežky na varenie, zavrite veko a varte na nepriamom nízkom ohni 30 minút.
06 Bravčové mäso vyberte z grilu a okamžite zatvorte veko, aby sa udržala teplota. Vložte bravčové mäso do veľkej jednorazovej fólie. Nalejte paradajkovú zmes okolo bravčového mäsa a panvicu pevne prikryte fóliou. Bravčové mäso varte na nepriamom nízkom ohni, so zatvoreným vekom a mäso nie je také jemné, aby sa ľahko roztrhlo vidličkou, 2 až 3 hodiny, v závislosti od toho, ako je teplota stabilná. Na udržanie teploty pridajte do každej hromady dreveného uhlia každú hodinu 10 až 2 brikety dreveného uhlia od chvíle, keď ste začali údiť bravčové mäso. Nechajte grilovacie veko odkryté asi 5 minút, aby ste pomohli zapáliť drevené uhlie.
07 Keď je bravčové mäso úplne uvarené, panvicu opatrne vyberte z grilu. Bravčové mäso rozbaľte (dajte pozor na paru) a preneste ho na doštičku. Nakrájajte bravčové mäso na kúsky, zbavte všetkých veľkých kusov tuku alebo tvrdých kúskov mäsa. Nalejte panvicu do veľkého hrnca a odlejte väčšinu povrchového tuku. Pridajte drvené mäso a zmes odkryte asi 5 minút, aby sa vstrebala príchuť. Dochutíme koriandrom, 1 čajovou lyžičkou horúcej omáčky a podľa chuti soľou a korením. Pred podávaním zohrejte zelenú papriku.
08 Podávajte v miskách s ryžou. Polejte kyslou smotanou, limetkami a fľašou horúcej omáčky.
Akciové balíčky
KitchenAid mixér Artisan 5KSB4054EBK + lis na citrusy
349,00 €296,65 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Weber Master Touch Crafted E-6755
519,00 €441,15 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Guzzini – Dolcevita – Súprava na servírovanie malá
117,00 €75,00 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
KitchenAid Mlynček na kávu s mlecími kameňmi 5KCG8433EER
247,00 €209,95 € s DPH1 na sklade
AdHoc
AdHoc – Súprava mlynčekov TEXTURA 5×15 cm
52,90 €45,90 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Weber Spirit II E-220
679,00 €577,15 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Blok s nožmi 5 ks
206,00 €154,50 € s DPH2 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Sada kuchynského noža Gourmet, dosky a ošetrujúceho oleja
206,00 €143,99 € s DPH1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Kuchársky nôž 20 cm
69,90 €59,42 € s DPHNa sklade
AdHoc
AdHoc – MENAGE CLASSIC súprava mlynčekov na korenie a soľ 13 cm
73,00 €56,49 € s DPH2 na sklade