nátierka
1 lyžica baleného tmavohnedého cukru
1 lyžica kosher soli
2 čajové lyžičky papriky
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
1 čajová lyžička pripraveného chilli
1 čajová lyžička chipotle chili prášku
1 bravčového pliecko, upravené o prebytočný tuk
omáčka
1 lyžica nesoleného masla
½ šálky mletej žltej cibule
1 šálka kečupu
1 šálka nesladenej jablčnej šťavy
½ pohára octu
2 polievkové lyžice baleného tmavohnedého cukru
1 polievková lyžica nesírenej melasy
1 lyžica sójovej omáčky
½ čajovej lyžičky omáčky z korenia alebo podľa chuti
kapustový šalát
⅓ šálka majonézy
3 lyžice kyslej smotany
2 lyžice jablčného octu
1 lyžica granulovaného cukru
¾ čajová lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
½ zelená kapusta, nakrájaná na plátky (asi 4 šálky)
2 stredné mrkvy, ošúpané, nahrubo nastrúhané (asi 1 šálka)
12 hamburgerových bucht, rozdelených
Špeciálne vybavenie
6 veľkých hrstí jabloňového dreva
1 veľká jednorazová fóliová panvica
Inštrukcie
01 Namočte drevnú štiepku do vody najmenej 30 minút.
02 Zmiešajte nátierkové prísady. Naneste na povrch pečenej plochy nátierku. Pred grilovaním nechajte pečené mäso stáť pri izbovej teplote 30 minút.
03 Pripravte si gril na nepriame varenie na veľmi nízkej teplote.
04 Podľa pokynov výrobcu sceďte a pridajte dve hrsti drevnej štiepky do údiarenskej skrinky na plynový gril a zatvorte kryt. Keď drevo začne dymiť, pečte tukovou stranu nahor, na nepriame veľmi nízke teplo, so zatvoreným vekom 4 hodiny. Sceďte a pridajte jednu hrsť drevnej štiepky do údiacej skrinky každých 45 minút až 1 hodinu, kým zhoria všetky.
05 Po 4 hodinách skontrolujte a vložte do veľkej jednorazovej fólie a pevne ju zakryte hliníkovou fóliou. Panvicu vráťte na gril a varte na nepriamom veľmi nízkom ohni pri uzatvorenom veku o 2 až 3 hodiny viac. Vyberte z grilu a nechajte ho na 1 hodinu na zakrytej fóliovej panvici. Kým mäso odpočíva pripravte omáčku.
06 Vo veľkej panvici na miernom ohni na sporáku rozpustite maslo. Pridajte cibuľu a varte, kým nezmäkne, 5 až 6 minút, za občasného miešania. Rozmiešajte zvyšné omáčkové prísady, nechajte dusiť, znížte teplotu na stredne nízku teplotu a varte do mierneho zahusťovania, 10 až 15 minút, za občasného miešania. Odstráňte z tepla.
07 Vo veľkej mise rozšľaháme majonézu, s kyslou smotanou, ocot, cukor, soľ a korenie, až kým nebudú hladké. Pridajte kapustu a mrkvu. Miešajte, kým nebude zelenina rovnomerne potiahnutá.
08 Keď je pečené mäso dostatočne chladné na to, aby sa s ním mohlo manipulovať, mäso rozdrvte na kúsky. Zlikvidujte všetky veľké kúsky tuku a šľachy. Vo veľkej panvici na miernom ohni na sporáku navlhčite bravčové mäso s čo najviac omáčky a varte dovtedy, kým sa nezohreje, za občasného miešania. Zhromaždite bravčové mäso na buchty a posypte s kapustou. Podávame s akoukoľvek ďalšou omáčkou.
Akciové balíčky
Weber Master Touch Crafted E-6755
Na sklade
Akciové balíčky
Guzzini – Dolcevita – Súprava na servírovanie malá
Na sklade
Akciové balíčky
KitchenAid Mlynček na kávu s mlecími kameňmi 5KCG8433EER
247,00 €209,95 € s DPH1 na sklade
AdHoc
AdHoc – Súprava mlynčekov TEXTURA 5×15 cm
52,90 €45,90 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Weber Spirit II E-220
2 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Blok s nožmi 5 ks
1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Sada kuchynského noža Gourmet, dosky a ošetrujúceho oleja
1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Kuchársky nôž 20 cm
69,90 €59,42 € s DPHNa sklade
AdHoc
AdHoc – MENAGE CLASSIC súprava mlynčekov na korenie a soľ 13 cm
73,00 €56,49 € s DPH2 na sklade
AdHoc
AdHoc – Mlynček na chilli Pepe Black 20,5 cm
29,99 €24,99 € s DPH1 na sklade