Tekvica s pikantným pekanovým maslom

Maslo

¼ šálka nesolené maslo, mäkčené
⅓ šálky nakrájané pekanové orechy
1 polievková lyžica javorového sirupu
½ čajovej lyžičky mletej škorice
½ čajovej lyžičky košer soli
¼ čajová lyžička mletého zázvoru
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

2 žaluďové tekvice
2 čajové lyžičky extra panenského olivového oleja
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na nepriame varenie pri vysokej teplote.

02 V malej miske kombinujte maslové prísady. Dobre premiešajte vidličkou.

03 S veľkým, ťažkým nožom nakrájajte tekvicu na polovicu. Semená vyberte lyžičkou. Exponovanú dužinu jemne pretrite olejom a ochutíme soľou a korením.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Polovicu tekvice grilujte, rezané strany nadol, na nepriame vysoké teplo, so zatvoreným vekom, približne po 30 minútach sú zreteľne viditeľné značky grilu. Otočte polovice tekvice, rezané strany nahor. Natrite dužinu pekanovým maslom a pokračujte v grilovaní so zatvoreným vekom, kým nie je dužina jemná, o 20 až 30 minút viac. Vyberte z grilu a podávajte teplé.

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade