Šunka s ananásovým povrchom a chrenovou kyslou smotanou

1 s kosťou, úplne uvarená údená šunka, odstránená akákoľvek tvrdá vonkajšia koža

glazúra

2 polievkové lyžice nesoleného masla
½ šálky čerstvej ananásovej šťavy
2 lyžice octu bieleho vína
2 lyžice baleného hnedého cukru
½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
½ čajovej lyžičky čínskeho korenia
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

omáčka

1 šálka kyslej smotany
¼ chren pripravený na šálku
3 lyžice jemne nakrájanej čerstvej pažítky
2 polievkové lyžice horčice Dijon

24 havajských (sladkých) večere (voliteľné)

Špeciálne vybavenie

1 veľká jednorazová fóliová panvica

 

Inštrukcie

01 Pred grilovaním nechajte šunku stáť pri izbovej teplote 30 minút až 1 hodinu.

02 Pripravte gril na nepriame varenie na stredne nízkej teplote.

03 V panvici na stredne vysokej teplote na sporáku rozpustite maslo a varte, až kým nezačne hnednúť, 2 až 4 minúty. Ihneď pridajte zvyšné polevové prísady. Znížte teplotu na varenie a varte 5 až 10 minút za občasného miešania. Vyberte panvicu z tepla a odložte ju.

04 Narežte šunku veľkým krížovým rezom asi 1 cm hlboko na všetkých stranách, s výnimkou strany rezu. Šunku položte, krájanou stranou nadol, na veľkú jednorazovú fóliovú panvicu. Nalejte glazúru okolo šunky a do panvice. Šunku prikryte hliníkovou fóliou a pripnite fóliu okolo okraja panvice. Šunku varte na nepriamom stredne nízkom ohni so zatvoreným vekom 1/2 hodiny. Medzitým pripravte omáčku.

05 V malej nereaktívnej miske šľahajte omáčkové ingrediencie. Prikryte a nechajte vychladnúť, kým nebudete pripravení. (Omáčku je možné pripraviť až 1 deň vopred a schladiť, zakryť až do času podania.)

06 Po 1 ½ hodinách varenia vyberte zo šunky fóliu (fóliu však uschovajte na neskoršie použitie) a rýchlo polejte časť glazúry na mäso. Pokračujte vo varení so zatvoreným vekom, o 1 až 1 ½ hodiny viac, a polievajte glazúru cez šunku každých 20 minút. Ak je glazúra príliš tmavá, šunku voľne prikryte uloženou hliníkovou fóliou na zostávajúci čas varenia. Šunku v panvici opatrne preneste na panvicu. Šunku voľne prikryte fóliou. Nechajte odpočívať 15 až 30 minút.

07 Šunku nakrájajte na tenké plátky. Ak je to potrebné, polejte glazúru na plátky. Šunku podávajte teplú s omáčkou.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade