Sladké a údené rebierka na grile s omáčkou Tequila

nátierka

2 polievkové lyžice baleného tmavohnedého cukru
1 lyžica kosher soli
1 lyžica údenej papriky
2 lyžičky granulovaného cesnaku
1 čajová lyžička cibuľového prášku
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
½ čajovej lyžičky čistej mletej chipotle chili

2 stojany rebier

omáčka

2 polievkové lyžice nesoleného masla
1 stredne žltá cibuľa, jemne nasekaná
¾ šálky kečupu
3 polievkové lyžice tequily
⅓ pohár octu
⅓ šálka tmavohnedého cukru
2 polievkové lyžice medu
1 čajová lyžička pripraveného chilli
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
1 čajová lyžička jemne nastrúhanej limetkovej kôry

Špeciálne vybavenie

3 kusy drevného orechového dreva (pre drevené uhlie) alebo 6 veľkých hrstí drevných štiepok (pre plynový gril)

 

Inštrukcie

01 V malej miske premiešajte prísady.

02 Ak používate drevnú štiepku, namočte ju najmenej 30 minút do vody (nie je potrebné nasiaknuť kúsky dreva).

03 Tupým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého stojana rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, kým sa nerozbije, potom uchopte roh papierovou utierkou a vytiahnite ju. Dochutíme polia po celej dĺžke. Pred grilovaním nechajte stojany stáť pri izbovej teplote 30 minút.

04 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

05 Medzitým pripravte omáčku: v miernom hrnci na miernom ohni na sporáku rozpustite maslo. Pridajte cibuľu a varte, kým mierne nezmäkne, 4 až 5 minút, za občasného miešania. Vmiešajte kečup, tequilu, ocot, hnedý cukor, med, chilli a granulovaný cesnak a priveďte k varu. Teplo zredukujte na stredne nízku teplotu a nechajte pôsobiť 18 až 20 minút za intenzívneho miešania. Odstráňte z tepla a zamiešajte limetkovú kôru.

06 Mriežky na varenie vyčistite. Pridajte jeden kus dreva na drevené uhlie a pridajte jednu hrsť drevených štiepok do údiacej skrinky na plynový gril podľa pokynov výrobcu a zatvorte kryt. Keď drevo začne dymiť, položte stojany so stranou od kosti nadol cez nepriame nízke teplo, zavrite veko a varte, kým sa mäso nezmenšilo späť z kostí na niekoľkých miestach a mäso sa ľahko neroztrhne, keď zdvihnete každý stojan, 3 až 4 hodiny. Ak používate gril na drevené uhlie, doplňte ho podľa potreby, aby sa udržiavala stabilná teplota, a nechajte veko z grilu po dobu asi 5 minút, aby ste pomohli novým briketám zapáliť. Každých 45 minút pridajte do dreveného uhlia jeden kus dreva alebo ho vypustite a každých 20 minút pred vyhorením starých štiepok pridajte jednu hrsť zvyšných drevných štiepok do údiacej schránky. Počas posledných 30 minút varenia zľahka prikryte rebrá omáčkou.

07 Vyberte mriežky z grilu a nechajte ich stáť 10 minút. Tesne pred podávaním stojany zľahka opäť osušte omáčkou. Rozrežte stojany na jednotlivé rebrá a podávajte teplé so zvyšnou omáčkou.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade