Sladké a pikantné kuracie krídla so Srirachou, medom a limetkou

nátierka

2 lyžičky košer soli
1 čajová lyžička mletého koriandra
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
½ čajovej lyžičky mletého kajenského korenia

veľké kuracie krídla, odstránené špičky krídel

omáčka

3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
3 polievkové lyžice horúcej chilli-cesnakovej omáčky, ako napríklad Sriracha
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
2 polievkové lyžice medu
1 lyžica nesoleného masla

 

Inštrukcie

01 V malej miske kombinujte ingrediencie na nátierku. Krídla prepláchnite a umiestnite ich do jednej vrstvy na plech. Potrite a prstami pritlačte na obidve strany. (Ak je vaša pokožka citlivá, noste gumené alebo plastové rukavice.) Natreté krídla schlaďte asi 4 hodiny na vzduchu.

02 V malej panvici na miernom ohni na sporáku kombinujte omáčkové prísady. Miešajte, až kým sa maslo nerozpustí, a potom ho odoberte z tepla.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Krídla grilovať na priamom ohni, so zatvoreným vekom, až do opečenia na oboch stranách, 10 až 15 minút, otáčaním raz alebo dvakrát. Potom krídla posuňte na nepriame teplo a varte so zatvoreným vekom, kým mäso už nie je pri kosti ružové a koža je chrumkavá, o 15 až 20 minút viac, raz alebo dvakrát otáčajte a často omastite omáčkou. Vyberte z grilu a vyčistite zvyškom omáčky. Podávajte teplé alebo pri izbovej teplote.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade