Sladké a korenené rebierka

nátierka

2 polievkové lyžice baleného hnedého cukru
1 lyžica kosher soli
1 lyžica papriky
2 čajové lyžičky horčičného prášku
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
¾ lyžičky mletého kajenského korenia

2 masívne rebrá

nálev

1 šálka jablkovej šťavy
¼ šálka jablkový ocot

omáčka

½ šálky javorového sirupu
½ šálky kečupu
½ pohára octu
½ šálky bourbon
¼ pohár Dijonskej horčice
2 polievkové lyžice horúcej chilli-cesnakovej omáčky, ako napríklad Sriracha
2 polievkové lyžice omáčky Worcestershire
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
½ čajovej lyžičky mletého kajenského korenia

 

Inštrukcie

01 Zmiešajte nátierkové prísady. Tupým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého stojana rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, až kým ju nebudete môcť vytočiť. Potom ju uchopte za papierovú utierku a vytiahnite ju. Stojany nechajte okoreniť nátierkou a pred grilovaním nechajte stáť pri izbovej teplote 45 minút.

02 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

03 V malej miske zmiešajte ingrediencie nálevu.

04 V panvici kombinujte omáčkové prísady. Na sporáku nechajte variť na stredne vysoké teplo a potom znížte teplotu na stredne nízku a duste, odkryte, kým sa omáčka nezníži na polovicu a nemá sirupovú konzistenciu, 6 až 8 minút, často miešajte. Odstráňte z tepla.

05 Stojany na rošte grilujte stranou kosti nadol, na nepriame nízke teplo, so zatvoreným vekom, asi 2,5 hodiny, otočte ich dvakrát až trikrát, aby obe strany každého stojana strávili rovnaké množstvo času najbližšie k teplu. Po prvej hodine varenia pečte s nálevom. Pokračujte v vkladaní každých 30 minút.

06 Po 2½ hodinách skontrolujte, či je jeden alebo oba stojany pripravené na grilovanie. Sú hotové, keď sa mäso zmenšilo z koncov väčšiny kostí. Zdvihnite stojan zdvihnutím jedného konca za kliešte. Malo by sa ohnúť v strede a mäso by sa malo ľahko roztrhať. Ak sa mäso neroztrhne ľahko, pokračujte vo varení, až kým nie je, až o 1 hodinu viac.

07 Vyberte rošty z grilu a jemne ich potrite po oboch stranách omáčkou. Vráťte stojany na gril a varte na nepriamom nízkom ohni so zatvoreným vekom, kým povrch nie je mierne chrumkavý, 10 až 15 minút, občas otočte. Vyberte z grilu a nechajte pôsobiť 5 až 10 minút. Rozrežte stojany medzi kosťami na jednotlivé rebrá a podávajte teplé so zvyšnou omáčkou.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade