nátierka
2 polievkové lyžice baleného hnedého cukru
1 lyžica kosher soli
1 lyžica papriky
2 čajové lyžičky horčičného prášku
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
¾ lyžičky mletého kajenského korenia
2 masívne rebrá
nálev
1 šálka jablkovej šťavy
¼ šálka jablkový ocot
omáčka
½ šálky javorového sirupu
½ šálky kečupu
½ pohára octu
½ šálky bourbon
¼ pohár Dijonskej horčice
2 polievkové lyžice horúcej chilli-cesnakovej omáčky, ako napríklad Sriracha
2 polievkové lyžice omáčky Worcestershire
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
½ čajovej lyžičky mletého kajenského korenia
Inštrukcie
01 Zmiešajte nátierkové prísady. Tupým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého stojana rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, až kým ju nebudete môcť vytočiť. Potom ju uchopte za papierovú utierku a vytiahnite ju. Stojany nechajte okoreniť nátierkou a pred grilovaním nechajte stáť pri izbovej teplote 45 minút.
02 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.
03 V malej miske zmiešajte ingrediencie nálevu.
04 V panvici kombinujte omáčkové prísady. Na sporáku nechajte variť na stredne vysoké teplo a potom znížte teplotu na stredne nízku a duste, odkryte, kým sa omáčka nezníži na polovicu a nemá sirupovú konzistenciu, 6 až 8 minút, často miešajte. Odstráňte z tepla.
05 Stojany na rošte grilujte stranou kosti nadol, na nepriame nízke teplo, so zatvoreným vekom, asi 2,5 hodiny, otočte ich dvakrát až trikrát, aby obe strany každého stojana strávili rovnaké množstvo času najbližšie k teplu. Po prvej hodine varenia pečte s nálevom. Pokračujte v vkladaní každých 30 minút.
06 Po 2½ hodinách skontrolujte, či je jeden alebo oba stojany pripravené na grilovanie. Sú hotové, keď sa mäso zmenšilo z koncov väčšiny kostí. Zdvihnite stojan zdvihnutím jedného konca za kliešte. Malo by sa ohnúť v strede a mäso by sa malo ľahko roztrhať. Ak sa mäso neroztrhne ľahko, pokračujte vo varení, až kým nie je, až o 1 hodinu viac.
07 Vyberte rošty z grilu a jemne ich potrite po oboch stranách omáčkou. Vráťte stojany na gril a varte na nepriamom nízkom ohni so zatvoreným vekom, kým povrch nie je mierne chrumkavý, 10 až 15 minút, občas otočte. Vyberte z grilu a nechajte pôsobiť 5 až 10 minút. Rozrežte stojany medzi kosťami na jednotlivé rebrá a podávajte teplé so zvyšnou omáčkou.
Akciové balíčky
KitchenAid mixér Artisan 5KSB4054EBK + lis na citrusy
349,00 €296,65 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Weber Master Touch Crafted E-6755
519,00 €441,15 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Guzzini – Dolcevita – Súprava na servírovanie malá
117,00 €75,00 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
KitchenAid Mlynček na kávu s mlecími kameňmi 5KCG8433EER
247,00 €209,95 € s DPH1 na sklade
AdHoc
AdHoc – Súprava mlynčekov TEXTURA 5×15 cm
52,90 €45,90 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Weber Spirit II E-220
679,00 €577,15 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Blok s nožmi 5 ks
206,00 €154,50 € s DPH2 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Sada kuchynského noža Gourmet, dosky a ošetrujúceho oleja
206,00 €143,99 € s DPH1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Kuchársky nôž 20 cm
69,90 €59,42 € s DPHNa sklade
AdHoc
AdHoc – MENAGE CLASSIC súprava mlynčekov na korenie a soľ 13 cm
73,00 €56,49 € s DPH2 na sklade