Provensálske marinované kuracie stehná

marináda

1 šálka suchého bieleho vína
⅓ šálka extra panenského olivového oleja
3 polievkové lyžice celozrnnej horčice
3 lyžice bieleho octu
2 polievkové lyžice byliniek de Provence
3 strúčiky cesnaku, mleté
2 lyžičky košer soli
½ lyžičky drvených vločiek červenej papriky

6 celých kuracích stehien,

 

Inštrukcie

01 V strednej miske rozšľahajte marinádové ingrediencie.

02 Pomocou ostrého noža nakrájajte do časti kuracieho stehna niekoľko hlbokých rezov. Vložte ich do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nalejte marinádu. Vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak a rozložte marinádu. Chlaďte 4 až 8 hodín, občas otočte.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Vyberte kurča z vaku a nechajte byliny priliehať na kurča. Zlejte marinádu. Mriežky na varenie vyčistite. Kuracie mäso grilujte pri nepriamom strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým šťavy nevyprchajú, 50 minút až 1 hodinu, raz otočte. Ak je to potrebné, na pečenie kuracieho mäsa grilujte kurča priamym teplom počas posledných 5 minút grilovania a raz otočte. Vyberte z grilu a nechajte ho pôsobiť 3 až 5 minút. Ak je to potrebné rozkrojte na polovicu.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade