Parížske hamburgery s Brie a šalotkou

1 šálka tenkých plátkov šalotky
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

karbonátky

mleté mäso (80% chudé)
3 lyžice jemnej suchej strúhanky
3 polievkové lyžice hovädzieho alebo kuracieho vývaru
1 lyžička košer soli
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

syr Brie (nie variant trojitej smotany)
4 kruhové chrumkavé buchty,
⅓ šálka celozrnnej horčice
2 šálky detskej rukoly

 

Inštrukcie

01 Na strednom panvici pri nízkej teplote na sporáku kombinujte šalotky s olejom a varte dovtedy, kým nie sú opečené, ale nespálené, asi 20 minút, za stáleho miešania. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

02 Pripravte si gril na priame varenie na stredne vysokej teplote.

03 Miešajte prísady placky a potom jemne vytvorte štyri karbonátky rovnakej veľkosti. Vyrobte dieru v strede každej placky pre syr.

04 Odrežte kožu brie a nakrájajte ju na štyri rovnaké časti. Jednu porciu syra posypeme do otvoru každej placky a prikryjeme asi ⅓ palca mäsa, aby sa syr vnútri utesnil. Je dôležité, aby bol syr dobre zakrytý, aby nevytekal.

05 Mriežky na pečenie vyčistite. Placky grilujte na priamom stredne vysokom ohni, so zatvoreným vekom, až kým nie sú uvarené 9 až 11 minút, raz otočte. Počas posledných 30 sekúnd až 1 minúty grilovania pečieme buchty, odrezané strany dole, nad priamym ohrevom.

06 Postavte každý hamburger na buchtu s karbonátkom, šalotkou, horčicou a rukolou. Podávame teplé.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade