WÜSTHOF – Classic Ikon – Čínsky kuchársky nôž + dvojstupňová brúska
Čínsky kuchársky nôž a dvojstupňová brúska. Limitovaná edícia za zvýhodnenú cenu.
Kolekcia nožov Classic Ikon zaujme dynamickým tvarom, kvalitou spracovania a vysokým komfortom používania. Rukoväť nožov spĺňa požiadavky ergonómie a esteticky kombinuje moderný dizajn a typický vzhľad Wüsthof s tromi nitmi.
Sada obsahuje
Čínsky kuchársky nôž Classic Ikon – dĺžka čepele 18 cm
- leštené ostrie pre mimoriadnu ostrosť
- prepracovaná rukoväť
- pohodlná a bezpečná manipulácia
- úplne hygienický
- pre krájanie potravín na veľmi tenké plátky a rezančeky
- pre krájanie a sekanie bylín a zeleniny
- pre rezanie mäsa, kapusty, zeleniny, byliniek a ovocia
Brúska na nože
- pre použitie ľavou aj pravou rukou
- dvojstupňová brúska na nože: prvý stupeň (karbid) pre hrubé brúsenie zostrí tupé hrany / druhý stupeň (keramika) je vhodný ako pre jemné brúsenie v nadväznosti na prvý stupeň, tak pre pravidelné ostrenie čepele
- možno použiť na vrúbkované ostrie (iba keramický jemný stupeň)
- keramické lamely nabrúsia ostrie tak, že nôž znovu získa svoju pôvodnú ostrosť
- zariadenie produkuje rezný uhol približne 30 stupňov a je vhodné pre brúsenie všetkých druhov nožov
- ergonomická rukoväť a protišmyková základňa brúske zaisťujú bezpečnú manipuláciu
Použitie brúsky
Položte brúsku na rovnú pracovnú plochu. Držte brúsik jednou rukou a rukoväť noža druhou rukou. Zadný koniec čepele noža vložte do drážky s brúsnymi lamelami v uhle 90°, potom čepeľ za použitia mierneho tlaku na čepeľ pretiahnite do špičky. Opakujte túto akciu vždy od zadného konca čepele do špičky (nikdy tam a späť) podľa otupenia čepele. S cieľom dosiahnuť čo najlepšieho výsledku by čepele mali byť čistené pred a po každom brúsení. Po použití brúsky ju očistite vlhkou handričkou alebo jemnou kefou a vytrite dosucha. Neoplachujte tečúcou vodou.
Technické parametre
Kolekcia: Classic Ikon
Prevedenie: Kované nože