Ohňom pečená paradajková a chliebová polievka

4 šálky kuracieho vývaru s nízkym obsahom sodíka
2 plátky talianskeho chleba
½ malá červená paprika, očistená
zrelých slivkových paradajok (asi 25), rozkrojených na polovicu, bez kôstok
1 stredne žltá cibuľa, nakrájajte priečne na plátky
Extra panenský olivový olej
¼ šálky nahrubo nasekané čerstvé listy bazalky
1 zeler, jemne nasekaný
1 strúčik cesnaku, mletý
½ čajovej lyžičky košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
2 polievkové lyžice tenkých plátkov čerstvej bazalky

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

02 Vo veľkom hrnci zmiešajte kurací vývar a chlieb. Pri príprave a grilovaní zeleniny odložte stranou.

03 Vyrovnajte papriku do polovice dlaňou. Polovice paradajok a cibuľové plátky natrite olejom. Mriežky na varenie vyčistite. Polovice korenia a paradajok položte na polovicu pokožky nadol a plátky cibule na priame stredné teplo, zatvorte veko a varte, kým sa ľahko nespália. Papriku a paradajky potrebujú 6 až 8 minút a cibuľa bude trvať 8 až 12 minút. Po dokončení vyberte z grilu. Keď je paprika a paradajky dostatočne chladné, aby sa s nimi manipulovalo, odstráňte ich kožu. Všetku grilovanú zeleninu nahrubo nasekajte.

04 Do zásobníka pridajte grilovanú zeleninu, nasekanú bazalku, zeler, cesnak, soľ a korenie. Na kachle nechajte variť na vysokej teplote a potom znížte teplotu na nízku teplotu a na 45 minút duste. Miešajte občas, aby ste chlieb rozpustili a zahustili polievku. Naberte do misiek, doplňte nakrájanou bazalkou a podávajte za tepla.

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade