nátierka
1 lyžica kosher soli
2 čajové lyžičky sušeného oregana
½ čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
½ čajovej lyžičky granulovanej cibule
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
2 rebrá,
glazúra
1 šálka guava želé alebo marhuľových konzerv
½ šálky plus 1 polievková lyžica kečupu
3 polievkové lyžice nesoleného masla
3 misky (iba biele a svetlo zelené časti), mleté
1 lyžica olúpanej, strúhaného čerstvého zázvoru
1/2 čajovej lyžičky odjadrenej a mletej papriky chabanero chili alebo 2 odjadrenej a mletej papriky jalapeño chili
1 veľký strúčik cesnaku, strúhaný alebo pretlačený lisom
Inštrukcie
01 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.
02 V malej miske premiešajte prísady.
03 Tupým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého z rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, kým sa neroztrhne, potom ju uchopte za roh papierovou utierkou a vytiahnite ju. Celé rebrá ochutíme nátierkou a na mäsité strany položíme viac než na kosti. Usporiadajte rebrá do stojana na rebrá, pričom všetky smerujú rovnakým smerom. Pred grilovaním nechajte rebrá stáť pri izbovej teplote asi 30 minút. Medzitým urobte glazúru.
04 V malej panvici zmiešajte ingrediencie polevy. Na peci varte na miernom ohni, kým sa maslo neroztopí, asi 5 minút, za stáleho miešania. Odstráňte z tepla.
05 Mriežky na grilovanie vyčistite. Rebrá umiestnite na nepriame nízke teplo, pokiaľ možno čo najďalej od tepla, pričom strany kostí smerujú k teplu. Zatvorte veko. Po 3 hodinách skontrolujte, či nie sú rebrá pripravené na odobratie z grilu. Sú hotové, keď sa mäso zmenšilo z konca kostí. Keď zdvihnete rebrá jedného konca za kliešte, rebrá by sa mal ohnúť v strede a mäso by sa malo ľahko roztrhnúť. Ak sa mäso neroztrhne ľahko, pokračujte vo varení až 4 hodiny.
06 Vyberte rebrá z rebrového stojana a preneste ich na plech. Rebrá na oboch stranách ľahko natrite glazúrou. Položte rebrá rovno na rošt na varenie. Grilujte ich so zatvoreným vekom, kým rebrá nie sú mierne chrumkavé na povrchu, 10 až 15 minút, potrite ich, otočte ich a občas zamieňajte ich pozície. Vráťte rebrá na plech, dajte im posledný povlak glazúry a prikryte fóliou, aby boli v teple až 15 minút. Rozrežte rebrá medzi kosťami na jednotlivé rebrá a ihneď podávajte.
Akciové balíčky
KitchenAid mixér Artisan 5KSB4054EBK + lis na citrusy
349,00 €296,65 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Weber Master Touch Crafted E-6755
519,00 €441,15 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Guzzini – Dolcevita – Súprava na servírovanie malá
117,00 €75,00 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
KitchenAid Mlynček na kávu s mlecími kameňmi 5KCG8433EER
247,00 €209,95 € s DPH1 na sklade
AdHoc
AdHoc – Súprava mlynčekov TEXTURA 5×15 cm
52,90 €45,90 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Weber Spirit II E-220
679,00 €577,15 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Blok s nožmi 5 ks
206,00 €154,50 € s DPH2 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Sada kuchynského noža Gourmet, dosky a ošetrujúceho oleja
206,00 €143,99 € s DPH1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Kuchársky nôž 20 cm
69,90 €59,42 € s DPHNa sklade
AdHoc
AdHoc – MENAGE CLASSIC súprava mlynčekov na korenie a soľ 13 cm
73,00 €56,49 € s DPH2 na sklade