Karibské rebrá s glazúrou Guava

nátierka

1 lyžica kosher soli
2 čajové lyžičky sušeného oregana
½ čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
½ čajovej lyžičky granulovanej cibule
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

2 rebrá,

glazúra

1 šálka guava želé alebo marhuľových konzerv
½ šálky plus 1 polievková lyžica kečupu
3 polievkové lyžice nesoleného masla
3 misky (iba biele a svetlo zelené časti), mleté
1 lyžica olúpanej, strúhaného čerstvého zázvoru
1/2 čajovej lyžičky odjadrenej a mletej papriky chabanero chili alebo 2 odjadrenej a mletej papriky jalapeño chili
1 veľký strúčik cesnaku, strúhaný alebo pretlačený lisom

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

02 V malej miske premiešajte prísady.

03 Tupým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého z rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, kým sa neroztrhne, potom ju uchopte za roh papierovou utierkou a vytiahnite ju. Celé rebrá ochutíme nátierkou a na mäsité strany položíme viac než na kosti. Usporiadajte rebrá do stojana na rebrá, pričom všetky smerujú rovnakým smerom. Pred grilovaním nechajte rebrá stáť pri izbovej teplote asi 30 minút. Medzitým urobte glazúru.

04 V malej panvici zmiešajte ingrediencie polevy. Na peci varte na miernom ohni, kým sa maslo neroztopí, asi 5 minút, za stáleho miešania. Odstráňte z tepla.

05 Mriežky na grilovanie vyčistite. Rebrá umiestnite na nepriame nízke teplo, pokiaľ možno čo najďalej od tepla, pričom strany kostí smerujú k teplu. Zatvorte veko. Po 3 hodinách skontrolujte, či nie sú rebrá pripravené na odobratie z grilu. Sú hotové, keď sa mäso zmenšilo z konca kostí. Keď zdvihnete rebrá jedného konca za kliešte, rebrá by sa mal ohnúť v strede a mäso by sa malo ľahko roztrhnúť. Ak sa mäso neroztrhne ľahko, pokračujte vo varení až 4 hodiny.

06 Vyberte rebrá z rebrového stojana a preneste ich na plech. Rebrá na oboch stranách ľahko natrite glazúrou. Položte rebrá rovno na rošt na varenie. Grilujte ich so zatvoreným vekom, kým rebrá nie sú mierne chrumkavé na povrchu, 10 až 15 minút, potrite ich, otočte ich a občas zamieňajte ich pozície. Vráťte rebrá na plech, dajte im posledný povlak glazúry a prikryte fóliou, aby boli v teple až 15 minút. Rozrežte rebrá medzi kosťami na jednotlivé rebrá a ihneď podávajte.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade