Grilované artičoky s cesnakovou majonézou

majonéza

1 šálka majonézy
2 stredne strúčiky cesnaku, mleté
¼ šálka čerstvej pomarančovej šťavy
¼ čajová lyžička košer soli

4 artičoky,
1 lyžica extra panenského olivového oleja
½ čajovej lyžičky sušeného estragónu
¼ čajová lyžička košer soli

 

Inštrukcie

01 V malej miske kombinujte ingrediencie majonézy a chlaďte až do použitia.

02 Odkrojte stonku každého artičoku a nechajte ho asi 1 cm pripevnený. Zastrihnite tmavé vonkajšie listy, kým nevystavíte svetlozelené žltkasté listy pod nimi. Ak sú zvyšné listy trnité, odstrihnite ich nožnicami.

03 Vložte parný stojan do veľkej panvice a pridajte vodu až po dno stojana. Priveďte vodu do varu a vložte dolehlavou artičoky. Kastról zakryte a artičoky varte do jemného stavu, 20 až 25 minút (občas skontrolujte a podľa potreby pridajte viac vody). Na otestovanie dovarenia vložte nôž do artičokovej základne; mal by sa ľahko zasunúť a vysunúť bez odporu.

04 Akonáhle sú artičoky hotové, preneste ich do veľkej misky ľadovej vody, aby sa varenie zastavilo. Sceďte ich dobre a nechajte úplne vychladnúť.

05 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

06 artičoky rozrežte napoly pozdĺž stonky. Pomocou čajovej lyžičky zoškrabte fialové listy z každého z nich. Artičoky polejte všade olejom a rovnomerne ochuťte estragónom a soľou.

07 Mriežky na varenie vyčistite. Artičoky grilujte na priamom a strednom ohni so zatvoreným vekom, kým nie je teplo a ľahko nespálené, 4 až 6 minút, otáčaním raz alebo dvakrát. Vyberte z grilu a podávajte s cesnakovou majonézou teplom pri izbovej teplote.

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade