Sladké a pálivé grilované orechy

Sladké grilované orechy 1 šálka surových nelúpaných tekvicových semien 1 šálka celých mandlí 2 polievkové lyžice nesoleného masla, roztavené 1 lyžica medu 1 lyžica baleného svetlo hnedého cukru 1 lyžička mletej škorice 1 lyžička košer soli ½ čajovej lyžičky mletého kajenského korenia ¼ múčnik z múčky čajovej lyžičky Pikantné grilované orechy 1 šálka surových nelúpaných […]

Teplé ďatle plnené modrým syrom a pekanmi

glazúra 1 šálka octu balsamico ½ šálky granulovaného cukru Ďatle mäkký modrý syr ½ šálky jemne nakrájaných pekanových orechov ďatle Sprej na varenie rastlinného oleja   Inštrukcie 01 Ak používate špízy z bambusu, namočte ich najmenej 30 minút do vody. 02 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni 03 V malej panvici kombinujte […]

Hroznový list – zabalený brie s hroznovou salsou

Salsa 1 lyžica octu balsamico ½ čajovej lyžičky granulovaného cukru 1 šálka hrubo nasekaného červeného a / alebo purpurového hrozna bez semien 1 lyžica nasekanej čerstvej mäty 6 veľkých hroznových listov v slanom náleve 1 syr Brie s trojitým krémom, 1 bageta, nakrájaná diagonálne na plátky 1 lyžica hroznového oleja alebo olivového oleja   Inštrukcie […]

Grilovaný chlieb s tromi dipmi

Plochy chlieb 1 ½ šálky teplej vody 1 balenie rýchlo rastúce instantné droždie, 2¼ lyžičky ½ čajovej lyžičky granulovaného cukru 4½ šálky nebielenej viacúčelovej múky 3 lyžice extra panenského olivového oleja 2 lyžičky košer soli Biely fazuľový pyré s pečeným cesnakom 1 malý cesnak 2 polievkové lyžice plus 1 čajová lyžička extra panenského olivového oleja, […]

Krídelká s dresingom z modrého syra

pasta Štyri čajové lyžičky mletého konzervovaného papriky chile chipotle v omáčke adobo 2 lyžičky košer soli 1½ čajovej lyžičky papriky 1 čajová lyžička cesnakového prášku 1 čajová lyžička cibuľového prášku 1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia 16 kuracích krídel, celkom asi 2,5 kilogramu, každé rezané do polovice v kĺbe, hroty krídel odstránené a zahodené Pikantná […]

Filet Mignon Crostini s balzamovou cibuľkou

džem 2 polievkové lyžice nesoleného masla 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja 2 veľké sladké žlté cibule, každá asi 12 uncí, tenké plátky ½ čajovej lyžičky košer soli ½ šálky balsamicového octu ½ šálky baleného svetlo hnedého cukru ½ šálky ríbezle alebo hrozienka sušené pohárom 3 filé mignon steaky, upravené prebytočný tuk 1 lyžica […]

Grilované krevety

Omáčka 1 fľaša chilli omáčka v štýle kečupu 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy 1 lyžica majonézy 2 čajové lyžičky pripravené chren 1 lyžička omáčky Worcestershire ¼ čajová lyžička omáčky z korenia ¼ čajová lyžička soli   Krevety veľké  (počet 21/30), ošúpané, 1 lyžica extra panenského olivového oleja 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy 1 lyžica mletého […]

Bliny

Bliny – RUSKO – blen sa zrodili v Rusku už pred tisíc rokmi a milujú ich po celej krajine. Bliny sa často pripravujú pri oslavách sviatku Maslenica alebo pri Festivale Slnka. Sú v tvare kolesa, čím predstavujú slnko. Bliny sa jedia takmer denne spoločne s rodinou a priateľmi. Príprava blen na grile je skvelým spôsobom, […]

Quesadilla

ZELENINOVÁ Quesadilla – MEXIKO – Quesadillas, čo v španielčine znamená malé syrové jedlo, je v mexickej kultúre populárny pokrm. Spája v sebe syr pochádzajúci od španielskych osadníkov a kukuričné tortilly domorodého obyvateľstva. Quesadilla sa pripravuje vo všetkých rôznych podobách, od jedla na ulici až po špičkovú kuchyňu v niektorých najlepších reštauráciách. Príprava Quesadilly na grile […]