Sviatočná hovädzia sviečková

1 cesnak celá hlava 3 lyžice plus 1 čajová lyžička extra panenského olivového oleja, rozdelené 1 hovädzia sviečková, 3 lyžice celých ružových korení 2 lyžice jemne nasekaných čerstvých listov rozmarínu 2 lyžičky košer soli ½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia   Inštrukcie 01 Z hlavy cesnaku odstráňte uvoľnenú vonkajšiu papierovú kožu. Odrežte asi 2,5 […]

Jahňacina s pomarančovo-brusnicovým chutney

pasta 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja 2 lyžice jemne nasekaných čerstvých listov rozmarínu 1 polievková lyžica čerstvých tymiánových listov 1 polievková lyžica mletej šalotky 1 lyžica octu balsamico 1 lyžica celozrnnej horčice 1 lyžička mletého cesnaku 1 lyžička košer soli 1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia 2 jahňacie rebrá, Čatní 1 šálka sušených […]

Jahňacie špízy s korením s tomatillos a baklažánom

kyslá zálievka ¼ šálka extra panenského olivového oleja ½ šálky jemne nasekaných šalotiek 1 strúčik cesnaku, mletý ⅓ šálka plus 1 polievková lyžica kuracieho vývaru ¼ pohár balsamico 2 čajové lyžičky mletého koriandra 1 lyžička nasekanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate ½ čajovej lyžičky nasekané čerstvé tymiánové listy ½ čajovej lyžičky nasekané čerstvé listy rozmarínu Košér […]

Steaky s paradajkami a modrým syrom

4 steaky a hrúbkou asi 1 palec, upravené o prebytočný tuk Extra panenský olivový olej Košér soľ Čerstvo zomleté čierne korenie kyslá zálievka 1 polievková lyžica mletej šalotky 2 lyžičky octu červeného vína 1 čajová lyžička horčice Dijon 20 cherry paradajok, každé nakrájané na štvrtiny ¼ šálky čerstvých nakrájaných listov bazalky syr Gorgonzola (½ šálky) […]

Steak a Ale Chili s fazuľou

2 lyžičky mletej rasce Košér soľ Čerstvo zomleté čierne korenie steak s hrúbkou asi 3,5 palca, upravený o prebytočný tuk, priečne rezaný na polovicu alebo tretinu Zeleninový olej chili 1 šálka stredne žltej cibule, jemne nasekanej 1 lyžica mletého cesnaku 2 polievkové lyžice čistého chili prášku 2 čajové lyžičky sušeného oregana 2 plechovky fazuľa na […]

Špagety a mäsové guľky

mäsové guľky mleté mäso (80% chudého) ½ šálky panko chleba omrvinky 1 veľké vajíčko 2 lyžice jemne nakrájanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate 1 lyžica jemne nakrájaných čerstvých listov oregana ½ čajovej lyžičky košer soli ¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia ¼ čajová lyžička cesnakového prášku paradajkovo-bazalková cestovinová omáčka Cestoviny sušené špagety Čerstvo nastrúhaný syr Parmigiano […]

Marinované steaky s omáčkou Gorgonzola

marináda 2 šálky hovädzieho vývaru s nízkym obsahom sodíka 1 šálka suchého červeného vína 1 stredne žltá cibuľa, jemne nasekaná 2 lyžice paradajkovej pasty 4 steaky, upravené o prebytočný tuk Extra panenský olivový olej Košér soľ Čerstvo zomleté čierne korenie omáčka 1 lyžica nesoleného masla 2 polievkové lyžice mletej šalotky 1 šálka kyslej smotany syr […]

Miso-marinované ploché železné steaky so šampiňónmi shiitake

marináda ¼ pohár miso ¼ pohár junmai saké alebo ľahké pivo 2 polievkové lyžice horúcej vody 1 lyžica baleného svetlo hnedého cukru 4 strúčiky cesnaku, mleté 4 ploché železné steaky, prebytočný tuk a všetka chrupavka odstránená huby 2 polievkové lyžice nesoleného masla 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja Huby shiitake ½ libry, odstránené stonky […]

Steaky na plochom železe s bylinkovým maslom a grilovanou brokolicou

Maslo ½ šálky nesolené maslo, zmäkčené 1 lyžica jemne nakrájaných čerstvých listov estragónu 1 lyžica čerstvo nakrájanej čerstvej pažítky 1 strúčik cesnaku, strúhaný alebo mletý ½ čajovej lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry ½ čajovej lyžičky košer soli 4 ploché železné steaky, prebytočný tuk a všetka chrupavka odstránená Extra panenský olivový olej Košér soľ Čerstvo zomleté […]

Tri-Tip cukinové špízy s údenou papričkou Aioli

aioli 1 šálka majonézy 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy 1½ lyžice čerstvo nakrájanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate 5 veľkých strúčikov cesnaku, mletých 2 lyžičky údenej papriky ¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia špízy 1 hovädzie kúsky (tiež nazývané tri hroty), nakrájané na kúsky s veľkosťou 2 cm 3 cukety, nakrájajte priečne na plátky hrubé asi […]