1 steak, Extra panenský olivový olej Košér soľ Čerstvo zomleté čierne korenie ⅓ pohár balsamico ½ čajovej lyžičky granulovaného cukru 6 šálok voľne zabalenej rukoly 1 šálka voľne postrúhaného syra Parmigiano Inštrukcie 01 Steaky zľahka naolejujte olejom a rovnomerne nasoľte soľou a korením. Pred grilovaním nechajte steak stáť pri izbovej teplote 15 až 30 […]
3 lyžice rastlinného oleja 2 polievkové lyžice olúpané a jemne nastrúhaný čerstvý zázvor 2 lyžičky košer soli 1½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia 2 porciované steaky, upravené o prebytočný tuk soľ 3 polievkové lyžice sezamových semienok 1 lyžička košer soli ½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia Inštrukcie 01 V malej miske zmiešajte […]
4 filé mignon steaky, upravené o prebytočný tuk Extra panenský olivový olej 2 polievkové lyžičky košer soli, delené ½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia ½ šálky nesoleného masla 2 veľké strúčiky cesnaku, nahrubo nasekané 12 extra veľkých kreviet, olúpaných a vypitvaných, chvosty zostávajú Jemne nastrúhaná kôra z 1 citróna ¼ lyžičky drvených vločiek červenej […]
Gremolata 2 lyžice jemne nakrájanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate ½ čajovej lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry ½ čajovej lyžičky jemne nastrúhaného cesnaku 4 steaky, upravené o prebytočný tuk Extra panenský olivový olej Košér soľ Čerstvo zomleté čierne korenie 2 polievkové lyžice nesoleného masla 4 veľké vajcia 4 plátky chleba, opekané (voliteľné) Pálivá omáčka (voliteľné) […]
marináda ½ šálky suchého sherry 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja 2 polievkové lyžice sójovej omáčky ¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia omáčka 3 veľké huby portabello, vyčistené, odstránené stonky 1 malá žltá cibuľa nakrájaná priečne na plátky 4 plátky silne rezanej slaniny, varené a nahrubo nasekané ¼ šálka drveného modrého syra, napríklad Gorgonzola […]
omáčka 1 šálka pevne zabalených čerstvých talianskych petržlenových listov a jemných stoniek ½ šálky extra panenského olivového oleja ⅓ pohár pevne zabalený z čerstvých lístkov koriandra a jemných stoniek ¼ šálku sušené paradajkové polovičky v oleji, scedené 3 strúčiky cesnaku ¾ lyžička drvených vločiek červenej papriky Košér soľ Čerstvo zomleté čierne korenie 1 lyžica mletej […]
Maslo ¼ šálka nesolené maslo, mäkčené 1 polievková lyžica mletého konzervovaného chipotle chili v omáčke adobo 1 čajová lyžička balená svetlo hnedého cukru 2 čajové lyžičky košer soli, delené nátierka 1½ čajovej lyžičky ancho chili prášku 1 lyžička nesladeného kakaového prášku ½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia ½ čajovej lyžičky svetlo hnedého cukru 4 […]
1 veľká žltá cibuľa, tenké plátky 1 stredne červená paprika, nakrájaná na tenké plátky 1 stredne žltá paprika, nakrájaná na tenké plátky 2 strúčiky cesnaku, tenké plátky 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja 1 čajová lyžička sušeného oregana Košér soľ Čerstvo zomleté čierne korenie 2 vykostené steaky z rebier, upravené o prebytočný tuk Extra […]
omáčka 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja ½ šálky jemne nakrájanej žltej cibule 1 lyžica jemne nakrájaného cesnaku ¼ pohár whisky, najlepšie bourbon 3 lyžice paradajkovej pasty ½ šálky čistého javorového sirupu 1 lyžica octu jablčného muštu 2 čajové lyžičky Dijonská horčica 1 lyžička údenej papriky 1 čajová lyžička papriky ½ čajovej lyžičky čerstvo […]
25 strúčikov cesnaku, olúpané ⅛ lyžičky drvených vločiek červenej papriky ½ šálky extra panenského olivového oleja podľa potreby 4 rebrá, upravené o prebytočný tuk Morská soľ Čerstvo zomleté čierne korenie Inštrukcie 01 V malej panvici na miernom ohni na sporáku skombinujte cesnak a vločky z červeného korenia s ½ šálky oleja, aby ste mali […]