Bežne grilovaná špargľa

špargle
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
½ čajovej lyžičky košer soli

 

Inštrukcie

01 Pripravte gril na priame varenie na miernom ohni.

02 Odstráňte tvrdý spodok každého oštepu špargle tak, že uchopíte každý koniec a jemne ho ohnete, až kým nepraskne na svojom prirodzenom mieste krehkosti, zvyčajne dve tretiny cesty nadol oštepom. Pri silných oštepoch pomocou škrabky na zeleninu odlupujte vonkajšiu pokožku zo spodnej polovice každého zostávajúceho oštepu.

03 Špargľu rozložte na veľký tanier. Pokvapkajte olej a soľ na vrch. Otočte kopije, kým nie sú rovnomerne pokryté.

04 Grilovacie mriežky vyčistite. Špargľu (kolmú na mriežku) grilujte na priamom strednom ohni, viečko čo najviac zatvorené, až kým nie sú zhnednuté na miestach, ale nie spálené, 6 až 8 minút, občas otočte. Podávajte teplé alebo pri izbovej teplote.

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade