Ázijské rezance s grilovaným tofu a zeleninou

dresing

¼ šálka plus 2 polievkové lyžice smotanového arašidového masla
¼ šálka plus 2 polievkové lyžice medu
¼ šálka plus 2 polievkové lyžice ryžového octu
2 polievkové lyžice horúcej chilli-cesnakovej omáčky, ako napríklad Sriracha
2 polievkové lyžice sójovej omáčky

Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
sušených soba rezancov alebo linguínových cestovín
4 polievkové lyžice toastového oleja, rozdelené
1 nádoba extra pevný tofu (nie mäkký), odvodnený, pozdĺžne nakrájaný na päť plátok, scedený do sucha
1 baklažán, nakrájaný na plátky
10 čerstvých húb shiitake, odstránené stonky
4 baby (Shanghai) bok choy, každá nakrájaná na polovicu pozdĺžne
4 póriky (iba biele a svetlo zelené časti), jemne nasekané
½ šálky nahrubo nasekané čerstvé lístky koriandra
½ šálky nahrubo nasekané, pražené, solené arašidy

 

Inštrukcie

01 V mixéri kombinujte zálievkové prísady a spracujte do hladka. Dochutíme soľou a korením.

02 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

 

03 Rezance varte vo veľkej panvici vriacej slanej vody podľa pokynov v obale a mierne ich varte. Rezance vypustite do veľkého cedníka a opláchnite ich pod tečúcou vodou, až kým nevychladnú. Vypustite znova a pretrepte prebytočnú vodu. Rezance preneste do veľkej misky. Pridajte 1 polievkovú lyžicu sezamového oleja a premiešajte.

 

04 Mriežky na varenie vyčistite. Na rošty na varenie položte hárok z vysoko odolnej hliníkovej fólie (najlepšie nelepiacej). Ľahko natrite obe strany tofu dresingom. Tofu položte do jednej vrstvy na fóliu. Tofu grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až kým nie je zlatý na oboch stranách, a zohrejte ho asi 8 minút, raz otočte pružnou kovovou špachtľou. Preneste tofu na doštičku a voľne ju prikryte fóliou, aby sa udržala v teple.

 

05 Zeleninu jemne očistite zvyšnými 3 lyžicami sezamového oleja a rovnomerne dochutíme ½ lyžičkou soli a ¼ lyžičkou korenia.

 

06 Mriežky na varenie vyčistite. Baklažán, huby a bok choy varte na priamom a strednom ohni, so zatvoreným vekom, kým sú pekne označené, raz otočte. Baklažán bude trvať asi 10 minút, huby budú trvať asi 8 minút a bok choy bude trvať asi 6 minút. Po dokončení vyberte z grilu.

 

07 Zeleninu a tofu nakrájajte na kúsky a vložte do misky s rezancami. Polejte dresingom. Rozdeľte medzi štyri servírovacie taniere a vrchnú časť s škoricami, koriandrom a arašidmi.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade