Andouille Klobásy s dusenými zelenými a bielymi fazuľami

4 údené klobásy andouille,
1 lyžica rastlinného oleja
1 šálka jemne nakrájanej žltej cibule
Šupky drvené červenej papriky
2 lyžičky mletého cesnaku
kapusta zelená, stoniek a nakrájaných na stuhy
½ čajovej lyžičky košer soli a viac podľa chuti
2 plechovky biele fazule (cannellini), opláchnuté a scedené
1/2 šálky kuracieho vývaru
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

Špeciálne vybavenie

hlboká liatinová holandská rúra alebo iná ťažká panvica

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

02 Párky grilujte na priamom a strednom ohni, so zatvoreným vekom, až do opečenia a zahriatia, 8 až 10 minút, otáčaním raz alebo dvakrát.

03 Horúcu liatinovú holandskú rúru zahrievajte na mierne teplo. Pridajte olej, cibuľu a vločky z červeného korenia a opekajte, kým nezmäknú, asi 5 minút. Pridajte cesnak a varte ešte jednu minútu. Vmiešajte kapustu postupne a pridajte viac, keď každá hrsť sa ochabne, až kým všetky nie sú dôkladne zvädnuté, asi 5 minút. Dochutíme ½ čajovej lyžičky soli a preložíme do fazule.

04 Vmiešajte vývar, privarte do varu, znížte na stabilné varenie, prikryte a varte 10 minút. Odkryte a duste, kým tekutina nezhustne, asi 5 minút. Rozbite niektoré fazule zadnou stranou lyžice. Vmiešajte citrónovú šťavu a podľa potreby osoľte.

05 Vložte grilované klobásy do fazule a jemne varte 2 až 3 minúty, aby sa klobásy opäť zohriali a spojili sa príchute. Podávame teplé.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-15%
Novinka
Doprava Zdarma
519,00  441,15  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  577,15  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade