Grilovaný mäsový bochník so šampiňónmi shiitake

Mäsový bochník

12 veľkých shiitake húb,
Extra panenský olivový olej
1 šálka drobky jemného chleba, najlepšie mierne zatuchnuté
¼ poháre plnotučného mlieka
mletého mäsa (80% chudého)
1 vajíčko, jemne zbité
2 polievkové lyžice horčice Dijon
1 lyžica omáčky Worcestershire
1 lyžica mletého cesnaku
1 čajová lyžička sušeného tymiánu
1 lyžička košer soli
½ čajovej lyžičky jemne mletého čerstvého čierneho korenia

Barbecue omáčka

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

02 Odstráňte tvrdé stonky z húb a potom ich dôkladne potrite olejom. Mriežky na varenie vyčistite. Huby grilujte na priamom ohni so zatvoreným vekom, až do jemna 6 až 7 minút, otáčaním raz alebo dvakrát. Odstráňte z grilu a ak sú dostatočne vychladené na to, aby ste ich zvládli, nakrájajte huby na kúsky.

03 V strednej miske premiešajte omrvinky a mlieko a nechajte stáť 5 minút. Vo veľkej mise skombinujte ingrediencie mäsového bochníka vrátane húb a nasiaknutej strúhanky. Pomocou rúk dôkladne premiešajte ingrediencie, ale neprepracujte ich. Forma do bochníka. Umiestnite bochník do stredu veľkej jednorazovej fóliovej misky. Grilujte na nepriamom strednom ohni so zatvoreným vekom 45 minút.

04 Po 45 minútach grilovania prelejte grilovaciu omáčku cez hornú a bočnú stranu bochníka mäsa a pokračujte v grilovaní na nepriamom strednom ohni so zatvoreným vekom, 40 až 45 minút. Vyberte z grilu a nechajte odpočívať 10 až 15 minút. Nakrájajte na plátky a podávajte teplé.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade