Rebierka s granátovým jablkom a čerešňovou polevou

glazúra

2 šálky kúsky z čerešní
2 šálky chladenej šťavy z granátového jablka
4 čajové lyžičky mleté konzervované chipotle chili v omáčke adobo
1½ čajovej lyžičky mletého koriandra
1½ čajovej lyžičky mletej rasce

nátierka

1 lyžica kosher soli
1 lyžica čerstvo zomletého čierneho korenia
1 lyžica mletého koriandra
1 lyžica mletej rasce
2 lyžičky granulovaného cesnaku

2 rebrá,
3 lyžice extra panenského olivového oleja

 

Inštrukcie

01 V mixéri vyšľahajte zmes čerešní takmer do hladka. Preneste zmes do veľkého, ťažkého hrnca. Pridajte šťavu z granátového jablka a privarte. Pokračujte vo vare, až kým zmes mierne nezhustne a nezníži sa na 2 šálky, 20 až 25 minút, za stáleho miešania a úpravy tepla podľa potreby, aby sa predišlo pretečeniu (zmes sa počas varenia uvarí na vrchnú časť nádoby). Odstráňte z tepla a zamiešajte 4 čajové lyžičky čili, koriandra a rasce. Ak chcete viac páliace, ochutnajte a pridajte viac chili. Úplne vychlaďte (glazúra po ochladení zhustne). Preneste 1 šálku glazúry do malej misky a odložte ju na servírovanie. Odložte zvyšnú 1 šálku glazúry na polievanie. (Glazúru je možné pripraviť jeden deň vopred. Zakryte a chlaďte. Pred použitím nechajte hodinu pri izbovej teplote.)

02 V malej miske kombinujte ingrediencie na nátierku. Tupým nožovým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu chrbát každého stojana rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, kým sa nerozbije, a potom ju uchopte za roh papierovou utierkou a vytiahnite ju. Každé rebro potrite olejom a rebrá okoreňte nátierkou viac na mäsité strany ako na kosti. Pred grilovaním nechajte rebrá stáť pri izbovej teplote 30 minút.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na stredne nízkej teplote.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Rebrá grilujte stranou nadol, cez nepriame stredne nízke teplo, so zatvoreným vekom, kým nie je mäso veľmi jemné a nezmenšuje sa z väčšiny kostí 3 až 3½ hodiny. Ak rebrá zhnednú príliš rýchlo, znížte teplotu grilu.

05 Počas posledných 20 až 25 minút grilovania rebrá polejte veľkoryso rezervovanou glazúrou každých 5 až 10 minút. Vyberte z grilu a nechajte pôsobiť 5 až 10 minút. Strihajte na jednotlivé rebrá. Podávajte so zvyšnou glazúrou na namáčanie.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade