soľanka
2 šálky vody
3 polievkové lyžice košer soli
1 lyžica granulovaného cukru
4 kotlety z bravčovej panenky,
2 čajové lyžičky mleté čerstvé listy rozmarínu
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
glazúra
½ šálky kvalitného balzamového octu
2 polievkové lyžice nesoleného masla
⅛ čajová lyžička košer soli
⅛ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
⅛ čajová lyžička granulovaného cukru
omáčka
½ šálky majonézy
2 lyžice nakrájaná čerstvá petržlenová vňať
1 polievková lyžica nasekanej čerstvej pažítky
2 čajové lyžičky Dijonská horčica
1 veľký strúčik cesnaku, mletý
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
Hranolky
5 zlatých zemiakov, každý pozdĺžne nakrájaný na plátky
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 čajové lyžičky mleté čerstvé listy rozmarínu
½ čajovej lyžičky košer soli
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
2 lyžice jemne nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
Inštrukcie
01 V stredne veľkej miske šľahajte ingrediencie slaného nálevu, kým sa soľ a cukor nerozpustia, 2 až 3 minúty.
02 Vložte bravčové kotlety do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nalejte soľanku. Vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak na distribúciu soľanky, vložte do misky a nechajte ho vychladnúť počas 1 až 1,5 hodiny.
03 Vyberte kotlety z vaku a vyhoďte soľanku. Osušte pomocou papierových utierok (neopláchnite) a rovnomerne rozotrite na oboch stranách rozmarínom a korením. Pred grilovaním nechajte stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.
04 V malej panvici na miernom ohni na sporáku varte balzamový ocot, kým mierne nezhustne a nezníži sa na množstvo šálky, asi 10 minút. Odstráňte z tepla. Šľahajte maslo a dochutíme soľou, korením a cukrom.
05 V malej miske zmiešajte omáčkové prísady.
06 Zemiakové plátky varte vo veľkom hrnci vriacej slanej vody, až kým nie sú uvarené v polovici a začnú mierne zjemňovať, asi 5 minút. Odložte. Opláchnite studenou vodou, aby sa rýchlo ochladilo. Vypustite znova. Osušte pomocou papierových utierok. Zemiakové plátky pokvapkáme olejom a rovnomerne dochutíme rozmarínom, soľou a korením.
07 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.
08 Mriežky na grilovanie vyčistite. Kotlety a plátky zemiakov grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až kým kotlety nie sú v strede ešte mierne ružové a zemiaky nie sú jemné a objavia sa značky grilu, ktoré sa raz alebo dvakrát otáčajú. Kotlety budú trvať 10 až 12 minút a zemiaky 6 až 8 minút. Po dokončení vyberte z grilu. Vložte zemiaky do stredne veľkej misky a premiešajte ich petržlenovou vňaťou. Ak je to potrebné, ochutnajte viac soli a korenia. Na každú zo štyroch tanierov položte jednu bravčovú kotletu.
09 Zohrejte balzamovú glazúru na miernom ohni. Potrite kotlety balsamikovou glazúrou. Zemiaky rozdeľte medzi taniere. Omáčku podávajte na boku ako omáčku pre zemiaky.
Akciové balíčky
KitchenAid mixér Artisan 5KSB4054EBK + lis na citrusy
349,00 €314,10 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
KitchenAid hriankovač ARTISAN 5KMT2204EER
325,00 €279,00 € s DPH1 na sklade
Akciové balíčky
KitchenAid Mlynček na kávu s mlecími kameňmi 5KCG8433EER
247,00 €225,00 € s DPH1 na sklade
AdHoc
AdHoc – Súprava mlynčekov TEXTURA 5×15 cm
52,90 €45,90 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
Weber Spirit II E-220
679,00 €543,20 € s DPHNa sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Blok s nožmi 5 ks
206,00 €193,79 € s DPH2 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Sada kuchynského noža Gourmet, dosky a ošetrujúceho oleja
206,00 €143,99 € s DPH1 na sklade
Akciové balíčky
KitchenAid Mixér Artisan 5KSB4026 – Červená metalíza
349,00 €312,00 € s DPH1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – CLASSIC – Sekáčik na mäso 16 cm
209,00 €177,65 € s DPH1 na sklade
AdHoc
AdHoc – MENAGE CLASSIC súprava mlynčekov na korenie a soľ 13 cm
59,49 €56,49 € s DPH1 na sklade