Klobásové hamburgery s grilovanou paprikou

1 stredne červená paprika

karbonátky

2 nahrubo mleté bravčové plece
¼ šálka vody
2 lyžičky košer soli
1 čajová lyžička papriky
1 čajová lyžička mletého kajenského korenia
1 lyžička mletého semena fenikla

4 hamburgerové buchty, rozdelené
4 plátky syra Fontina,
1 zväzok detskej rukoly alebo citrónový šalát

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

02 Mriežky na pečenie vyčistite. Papriku grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až pokým koža nebude sčernená a pľuzgiere po povrchu, 12 až 15 minút, občas točiť. Vložte papriku do malej misky a prikryte ho plastovým obalom, aby ste zachytili paru. Odložte najmenej na 10 minút, potom ošúpte kože z papriky, zlikvidujte stonky a semená a nakrájajte na tenké prúžky. Odložte.

03 Miešajte prísady karbonátky a potom jemne vytvorte štyri karbonátky rovnakej veľkosti. Palcom alebo zadnou časťou lyžice urobte plytkú prehlbinu, aby ste im pri varení zabránili vytvárať vypuklinu. Karbonátky opekajte na priamom strednom ohni, so zatvoreným vekom, až do doby, kým nie sú uvarené, asi 10 minút, raz otočte. Počas posledných 30 sekúnd až 1 minúty grilovania, opečte buchty, nakrájajte stranou dole, na priame teplo.

04 Každý hamburger postavte na opečenej buchte, grilovanou paprikou, syrom a rukolou. Podávame teplé.

-10%
Doprava Zdarma
349,00  314,10  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-20%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  543,20  s DPH

Na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade